ACCES RAPID

Comuna Valea Iasului

Bine ai venit pe pagina Primariei Comunei Valea Iasului!

str.Nicolae Bălcescu, nr.1 0248-724.411 primaria_viasului@yahoo.com Luni-Vineri 08:00-16:00

Cultura si invatamant

1. CULTURA

Cultura se desfăşoară cu precădere în cadrul celor două cămine culturale (situate în satele Valea Iaşului şi Mustăţeşti) şi a celor trei biblioteci (cea comunală cu un numar de 9.200 volume și cele din cadrul şcolilor generale Valea Iaşului și Mustăţeşti).

Din iunie 2009 s-a înființat ansamblul de cântece și jocuri populare "MANDRULIȚA", director ing. Sorin Calea, coregraf: Stelian Ilie, corepetitor: Ion State.
Ansamblul a participat la festivalul județean în 29 mai 2010, unde a obținut un loc fruntaș la prima participare, și la zilele comunelor Valea Iașului, Cicanești, Aninoasa, la zilele Argeșului și Muscelului, la festivalul "Braulețul " 2010, unde a luat locul întâi.

In data de 6 iunie 2014 Ansamblul Mandrulita Valea Iasului a castigat locul I la Concursul de dansuri si jocuri populare Constantin Popescu Judet .

Scriitorul Sorin CALEA a avut onoarea de a reprezenta cultura romana la Barcelona in martie 2012 . iar in august 2012 a participat la cel mai important targ de carte :CARTE LA NISIP -Mangalia 2012 unde a lansat doua carti , romanul SARFUTUL PERLA, LA SUFLETE PERECHE  si volumul TABLOUL 45 ,alaturi de ALEX STEFANESCU si ADRIAN CIOROIANU , fiind singurul argesean invitat pana acum la acest important targ de carte.

Slujbele pentru sărbătorile religioase ortodoxe precum şi celelalte obiceiuri creștineşti se oficiază în cele cinci biserici situate în satele: Valea Iaşului, Bărbălăteşti, Borovineşti, Cerbureni și Mustăţeşti şi în capela din incinta spitalului PNF.

La nivel local sportul este bine definit prin echipa de fotbal a comunei care în anul 2006 a ocupat locul I şi în anul 2007 a ocupat locul 2 în divizia D1, în prezent evoluând în Divizia D (Liga a IV-a).

Ne mândrim cu existenţa în comuna Valea Iaşului, sat Ungureni a Spitalului de Pneumoftiziologie cu un număr de 310 paturi, cu două cabinete medicale individuale, o farmacie în satul Valea Iaşului și într-un viitor apropiat și în satul Mustăţeşti.


2. ÎNVĂŢĂMÂNT

În comuna Valea Iaşului există o bogată şi frumoasă tradiţie în domeniul învăţământului, aici studiind de-a lungul timpului cei care astăzi ocupă importante funcţii în structurile statului, parlamentului, guvernului, învăţământului și diplomaţiei româneşti.


În prezent există doua  şcoli generale în satele Valea Iaşului, Mustăţeşti  precum și doua grădiniţe în satele: Valea Iaşului,  Mustăţeşti , în care, copiii din comuna Valea Iaşului încearcă să descifreze tainele învăţăturii.

(0 Votes)

Info

Adresa:
str.Nicolae Bălcescu, nr.1, Comuna Valea Iasului, Judet Arges


Telefon/ Fax:
0248-724.411


Email:
primaria_viasului@yahoo.com