Skip to content
Str. Nicolae Bălcescu, nr.1
Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
Tel/Fax: 0248-724.411
primaria_viasului@yahoo.com

Bun venit!

Primăria comunei Valea Iașului

Județul Argeș

Așezare geografică

Comuna Valea Iaşului este aşezată în partea de sud a României, la întretăierea meridianului de 24 grade și 42 minute cu paralela de 45 grade și 9 minute.

Situată în partea de nord-vest a judeţului Argeş, la o distanță de 5 km de municipiul Curtea de Argeş, 43 km de reşedinţa judeţului – municipiul Piteşti și 152 km de capitala ţării – Bucureşti, comuna se încadrează la limita externă a Subcarpaţilor Getici, fiind limitată la est de comuna Muşăteşti, la nord de comuna Albeştii de Argeş, la vest de comuna Valea Danului și la sud de municipiul Curtea de Argeş.

Comuna Valea Iaşului este constituită din 9 sate (Valea Iaşului, Bădila, Bărbălateşti, Borovineşti, Cerbureni, Mustăţeşti, Ungureni, Ruginoasa, Valea Uleului) ce se întind pe o suprafaţă totală de 2.717 ha, unde sunt amplasate 885 de gospodării şi 999 locuinţe.

Potrivit recensămantului din ianuarie 2002 populaţia totală stabilă a comunei este de 2.884 locuitori.

Datorită apropierii de zona montană, comuna Valea Iaşului reprezintă o cale de tranzit importantă, fiind străbătută de două drumuri naţionale, respectiv pe o distanță de 1,5 km de DN7C Curtea de Argeş – Vidraru – Depresiunea Făgăraş și 5,5 km de DN73C Rm. Vălcea – Campulung Muscel.

Economia

Avem marea bucurie ca pe teritoriul comunei noastre să-şi desfăşoare activitatea S.C. Dr. Oetker Ro S.R.L precum şi un număr de 6 societăţi comerciale de prelucrare a lemnului şi confecţionare a ambalajelor de carton.